Als je interesse hebt in een coachingstraject, neem contact met me op!!

Voorbeeld coachingstraject

  • 3 bijeenkomsten/ afspraken van ca 1,5 uur
  • in een traject van ca 3 maanden
  • competentie screening vooraf dmv online vragenlijst
  • werken vanuit leerdoelen en praktische aanpak
  • Altijd huiswerk en logboek
  • diverse soorten coachingssessies: bijvoorbeeld 1x wandelcoaching, 1x op locatie, 1x online
  • Kosten €600,= excl btw uit budget scholing Medezeggenschap (excl reiskosten)

Situatie

Als je in een medezeggenschapsraad wordt verkozen begint vaak het leertraject pas. Wat medezeggenschap is, wat je mag en kan en wat van je verwacht wordt en vooral wat je ervan wilt gaan maken is een belangrijk leerproces. Bij coaching ligt de focus op groei, het startpunt kan verschillende zijn. Als je jezelf wilt ontwikkelen als professional, maar ook als persoon, dan is een coaching traject medezeggenschap een mooie manier.

Training en coaching

Training en coaching kunnen elkaar goed aanvullen. Afhankelijk van je behoefte aan ontwikkeling kun je ze beide inzetten om complementair aan elkaar te zijn, of kiezen voor één van beide. De medezeggenschapscoaching die ik ontwikkeld heb is een combinatie van zowel persoonlijke ontwikkeling en aandacht voor de vragen en uitdagingen waar je mee zit, alsook inhoudelijk medezeggenschap volgens WMS (funderend onderwijs). Focus ligt op de aanpak van medezeggenschap, vanuit je eigen rol.

Ik heb vaak voorzitters en secretarissen, werkgroepleiders en projectleiders in de coaching die op zoek zijn naar verbeteringen binnen de raad. Soms lijken de problemen van inhoudelijke aard, maar veel vaker zijn de oplossingen te vinden in een andere aanpak. Daarvoor moet je zicht hebben op wie je bent en wat je doet, ook wat je voorkeuren zijn, zicht op je stijl! Coaching wordt gepland binnen een bepaalde tijdsperiode, waardoor acties in te zetten zijn en er teruggekeken kan worden op de resultaten en processen.

Duo-coaching

In sommige gevallen is het ook goed om met z’n tweeën een coachingstraject te volgen. Coaching is intensief. Als samenwerking en afstemming een issue is, kan binnen de veiligheid van de kleine groep ook prima gewerkt worden. Voorbeelden zijn voorzitter en secretaris die samen een traject ingaan. Ik heb ook voorbeelden van een voorzitter CvB en een voorzitter medezeggenschap. Maar evenzo kan je als lid van de raad, samen met een ander lid een coachingstraject ingaan. Soms voelt het veiliger om dit samen te doen en het kan ook leerzaam zijn om met elkaar feedback te ontvangen.

Let op: Dit is geen mediation! Als er behoefte is aan het oplossen van problemen onderling is coaching geen goede methodiek. Coaching richt zich op inzicht en aanpak, waarbij de persoonlijke ontwikkeling van competenties bovenaan staat. Bij conflicten is een ander traject nodig. Dat kan ook met mij, als je dat wilt.

Extra-extra-extra

Ik werk samen met een aantal coaches en trainers medezeggenschap. Als de behoefte zich voordoet om bijvoorbeeld een specifieke training te laten verzorgen, zal ik binnen mijn netwerk op zoek gaan naar een goede match. Dat is het voordeel van de jarenlange ervaring en contacten die ik heb opgebouwd.

Daarnaast kan het zijn dat de zoektocht in jezelf verdieping of verbreding nodig heeft. Ik sta in contact met verschillende soorten coaches en kan daar makkelijk op doorschakelen. Als voorbeeld noem ik Wendela van Beek coaching die geweldige resultaten bereikt.